İpekyolu Belediyesi'nden Yüksekova'ya destek kararı

İpekyolu Belediyesi'nden Yüksekova'ya destek kararı

Van'ın merkez İpekyolu Belediyesi, Haziran ayı olağan meclis görüşmelerinde Yüksekova'ya destekte bulunma kararı aldı.

VAN - Van Merkez İpekyolu Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan meclis görüşmelerine başladı. VAN Ticaret ve sanayi Odası binasının Tuşba salonunda gerçekleşen meclis toplantısına, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser başkanlık ederken, meclis görüşmelerine DBP’li ve AKP’li meclis üyeleri katıldı.

Görüşmelere başlanmadan önce Eşbaşkan Veysel Keser Ramazan ayı ile ilgili yaptığı konuşmada, Ramazan ayının barışa kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra gündem maddelerinin okunarak devam edildiği meclis toplantısında, Yüksekova’ya gönderilecek yardımlar için meclise teklifte bulunuldu.

Yoğun tartışmaların ardından yapılan oylamada, DBP meclis üyelerinin tümü 'evet' yönünde oy kullanırken, AKP'li meclis üyelerinin 3 red, 4 çekimser, 4 evet oyu kullandığı belirtildi.

Gerçekleşen oylamada oy çoğunluğu ile yardımların gönderilmesi kararlaştırıldı. Kararın hemen ardından İpekyolu Belediyesi, Yüksekova’ya 1 su tankeri ile çok sayıda personel ve binek araç gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.