İpekyolu Belediyesi'nden örnek davranış

İpekyolu Belediyesi'nden örnek davranış

İpekyolu Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısında aldığı karar doğrultusunda Yüksekova, Cizre ve Sur başta olmak üzere çatışmalı süreçten zarar gören halk ve kent belediyelerine 250 bin TL’lik ayni yardımın yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

VAN - Van merkeze bağlı İpekyolu Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumda, Yüksekova, Cizre ve Sur başta olmak üzere çatışmalardan zarar gören ve Van iline göç etmiş yurttaşlara yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Halkın ihtiyaçlarını gidermek amacıyla oluşturulan göç koordinasyona aktarılmak üzere 150 bin TL’lik ayni yardım yapılması ve bu konuda encümene yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan çatışmaların yoğun geçtiği ilçelerde oluşan tahribatın giderilmesi amacıyla da Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliğine (GABB) üzerinden 100 bin TL ayni yardım yapılması oy birliğiyle karar altına alındı. İlk etapta yapılan bu yardımların ihtiyaç doğrultusunda devam edileceği belirtildi.

Yardım gündemine ilişkin konuşan Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, ‘’Gever, Sur ve Cizre kentlerimizde yaşanan çatışmalı ortam ve sokağa çıkma yasaklarından kaynaklı evini ve barkını bırakıp iç göç yaşayan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için belediyemizin de içinde bulunduğu Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ortaklığında bir Göç Komisyonu kuruldu. Ev ev tespitlerde bulunan göç komisyonumuz şu ana kadar 1.200’e yakın mağdur aileye ulaştı. Tabi ki bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Bu ailelerin mağduriyetlerinin acil bir şekilde giderilmesi için ayni yardımın bir an önce ailelere ulaştırılması gerekmektedir. Aynı şekilde (GABB)’ği öncülünde zarar görmüş ketlerimizin belediyelerine ayni yardımda bulunulacaktır.’’ dedi.

İpekyolu Belediye Meclisi 2015 yılında Suriye ve Rojava’da yaşanan savaş nedeni ile Türkiye’ye göç eden ve yıl içerisinde yaşanan afet olaylarından zarar gören yurttaşlara 450 bin TL’lik ayni yardım yapılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.