‘İntihar değil cinayet; #CanselİçinSusma’

‘İntihar değil cinayet; #CanselİçinSusma’

Kayseri’de matematik öğretmeninin cinsel saldırılarına dayanamayan lise öğrencisi Cansel Buse Kınalı, intihar ederek yaşamına son verdi. “Cansel için susma” diyen binlerce kişi sorumluların yargılanmasını istiyor.

Kayseri’de Melikgazi Lisesi’nde okuyan Cansel Buse Kınalı, matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından cinsel şiddete maruz kaldı.

Arkadaşlarının anlatımına göre Kınalı yaşadıklarını okul yönetimiyle paylaştı ancak öğretmen hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Sonuç alamayan Cansel Buse Kınalı’nın yaşadıklarına dayanamayıp intihar ettiği iddia edildi.

İntiharın ardından olaya tanıklık eden arkadaşları, sosyal medya üzerinden Cansel Buse Kınalı’nın ölümü ve uğradığı cinsel saldırıyı duyurdu.

Bunun üzerine sosyal medyada kısa sürede pek çok kadın #canseliçinsusma hashtag’i ile kampanya başlattı. Kadınlar olayın aydınlatılması ve suça ortak olan yetkilerin yargılanmasını talep etti.

Öğretmen tutuklandı

Cinsel saldırının duyulmasının ardından kaçan öğretmen Bayram Özcan’ın ise tutuklanarak Kayseri Cezaevi’ne gönderildi.

“Okul yönetimi de açığa alındı”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü, okul yönetiminin de açığa alındığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu,” dedi.

YDK: İntihar değil cinayet

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yeni Demokrat Kadın (YDK) ise, yaşanan olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu olayın intihar değil cinayet olduğunu duyun bilin görün! Cansel için ses olun!” diyerek, sorumluların yargılanması çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.