İnternet Cafe sahipleri dertli

İnternet Cafe sahipleri dertli

Yüksekova Şehir merkezindeki Cengiz Topel Caddesi üzerindeki köprünün altında bulunan Telekom’a ait fiberobtik kabloların çalınması birçok cafe işletmecisini zor durumda bıraktı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova’daki kablo hırsızlığı yüzünden Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Fley İş Merkezi, Avantaş İş merkezi ve Orient İş merkezi ile yine aynı güzergâhta bulunan yaklaşık 30 internet cafe ile 3 CSM şirketinin ana bayisi ve onlarca işyeri internet bağlantısı yüzünden mağdur durumda.

"ÇILIŞMALAR 10 GÜN İÇİNDE BİTEBİLİR"

Konu ile ilgili çalışmalarını sürdüren Telekom yetkilileri bu mağduriyetin en az 10 gün daha sürebileceğini söylüyor. Yüksekova Telekom Şefliği yetkillieri yaklaşık 1 haftadır devam eden bağlantı problemi için çalışmalarını sürdürdüklerini ancak bu çalışmaların en erken bir hafta ya da 10 gün içinde olumlu sonuç verebileğeini söylediler. 

"ADSL'YE 170 TL ÖDÜYORUM"

Yakamoz İnternet Cafe işletmecisi Yılmaz Tekinalp, 1 haftadır bağlantı problemi yüzünden cafesine 1 tane müşterinin gelmediğini belirterek, “Bir haftalık bağlantı kesikliği nedeniyle zaten kötü olan cafe işletmeciliği iyice kötü bir noktaya geldi. Biz aylık 170 TL ADSL ücreti ödüyoruz. Kiramızı zar zor çıkartırken 1 haftadır bağlantının kesik olması bizi zor durumda bırakıyor. Yetkililerin bu sorunun çözümü için daha aktif çalışmasını istiyoruz.”dedi.

KİRAMI ÖDEYEMİYORUM"

Atlantis Cafe sahibi Şahan Bayar ise 1 haftalık kesinti yüzünden hiçbir iş yapamadıklarını ifade ederek, “İşimiz zaten kötüydü. Bir de bu kötü gidişatın üstüne 1 haftalık bağlantı kesikliği eklenince işler daha da kötü bir noktaya geldi. 2 işçi çalıştırıyorum. Kiramı ödeyemeyecek durumdayım. Kullanmadığım internetin sabit ücreti olan ADSL ücreti için 110 TL’lik ödeme yapıyorum. Yıllardır benim cafeme gelen sabit müşterilerim artık cafeye uğramaz oldu. Yetkililerin bu mağduriyeti göz önünde bulundurarak bu soruna bir an önce bir çözüm bulmalarını istiyorum.”şeklinde konuştu.

"EVİME İFTARLIK GÖTÜREMİYORUM"

Genç Beyin İnternet Cafe sahibi Şükrü Özer 7 kişilik ailesini cafeden elde ettiği gelirle geçindirdiğini vurgulayarak, “2 işçi çalıştırdığım cafede 1 haftadır iş yapamıyorum. Ailemi cafenin geliri ile geçindiriyorum. İftar için evime doğru dürüst bir şey götüremiyorum. Hem kira derdi hem ADSL borcu hem de işçi parasını zamanında ödeyememenin sıkıntısı içine girdik. Bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyorum.”dedi.  

48641

48643

48644

48642

48645