İngiltere'den Yemen'e insani yardım açıklaması

İngiltere'den Yemen'e insani yardım açıklaması

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Priti Patel, iç savaşın vurduğu Yemen'e insani yardımı artıracaklarını açıkladı.

BBC'ye konuşan Patel, İngiltere'nin Yemen'e bu yıl fazladan 37 milyon Sterlin insani yardımda bulunacağını, ülkeye toplam yardımın böylece 100 milyon dolara ulaşacağını belirtti. İngiltere hükümeti Suudi Arabistan'a, Yemen iç savaşında da kullanılan silah satışlarını onayladığı için eleştiriliyor.

Hükümet geçen yıl Suudi Arabistan'a 3 milyar değerinde silah satışına onay vermişti.

'Çocuklar ölüyor'

Yemen'de 2014'te hükümetin devrilmesiyle patlak veren iç savaş sürecinde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri bir yıldan fazla süredir Yemen'de isyancılara yönelik hava operasyonları düzenliyor.

İngiltere bu koalisyonu destekliyor. Bu süreçte 3 binden fazla sivil yaşamını yitirirken milyonlarca Yemenli yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kaldı. Çatışmalar Orta Doğu'nun en yoksul ülkelerinden Yemen'i açlık sınırına getirdi.

'Bir taraftan yardım diğer taraftan silah satışı bir tezat'

Patel BBC'ye 'ülkede su ve temizlik imkânının olmadığını, sağlık sisteminin krize girdiğini, çocukların öldüğünü, gıda ve barınma ihtiyacının olduğunu' söyledi. Bu 100 milyon Sterlinlik yardım, İngiltere'yi dünyada en fazla yardımda bulunan ülkeler listesinde dördüncü sıraya yerleştirdi.

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.