İngiliz siyasetçi: Amaç Viyana müzakerelerini bozmak

İngiliz siyasetçi: Amaç Viyana müzakerelerini bozmak

İngiliz siyasetçi Paddy Ashdown, Suudi Arabistan'daki son idamların Suriye'deki krizi çözüme yönelik Viyana sürecini bozabileceğini ve küresel güvenlik için IŞİD'den daha büyük tehdit oluşturduğunu savundu.

İngiltere'nin Liberal Demokratlar partisinin eski lideri ve Birleşmiş Milletler'in Bosna'daki eski yüksek temsilcisi Paddy Ashdown, Independent gazetesine yaptığı açıklamasında, "Bu idamlar Ortadoğu'daki aşırı kırılgan durumu çok ama çok ciddi şekilde istikrarsızlaştırıyor. Bu durum, daha kapsamlı Sünni-Şii çatışmasına dönüşebilir. İngiltere hükümeti dahil Batı, bu tehlikenin ve bölgedeki uzun vadeli barış için olası sonuçlarının yeni farkına varmaya başlıyor. Bu, uzun vadede örneğin IŞİD'den çok daha büyük tehdit oluşturuyor" dedi.

‘AMAÇ VİYANA MÜZAKERELERİNİ BOZMAK'

İngiliz siyasetçi, bu idamların Suriye'deki krizi çözmeye yönelik Viyana müzakerelerini bozma amacını taşıdığı ileri sürdü.

‘CAMERON'IN TAVRI ‘REZALET'

İngiltere hükümeti, Suudi Arabistan'daki kitlesel idamlarla ilgili sadece ‘üzüntüyü' dile getirmekle yetinmişti, bunu da genel olarak idamlara karşı olduğu için yapmıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu konuda tek bir kelime bile etmemesi, Independent gazetesi tarafından ‘rezalet' olarak nitelendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.