İngiliz akademisyen sınır dışı edildi

İngiliz akademisyen sınır dışı edildi

25 yıldır Türkiye'de yaşayan İngiliz akademisyen Chris Stephenson sınır dışı edildi.

Üniversitelerinden atılan ve dün tutuklanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirinin imzacısı 3 akademisyene destek için gittiği adliyede gözaltına alınan daha sonra da serbest kalan İngiliz akademisyen Chris Stephenson, savcılığın sınır dışı edilmesi istemi üzerine İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Stephenson İstanbul İl Göç İdaresi'ndeki işlemlerinin ardından da sınır dışı edilmek üzere polis eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirildi.

EŞİ VE KIZI DA LONDRA'YA GİTTİ

Stephenson'a destek için bir grup da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldi. Kalabalık buradan Stephenson'un eşini ve kızını da aynı uçağa uğurladı.

25 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYORDU

1991 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan ve Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Chris Stephenson'un İstanbul'daki son görüntüsü 210 numaralı köprüden uçağa gidişi oldu. Stephenson sivil polisler eşliğinde THY'nin saat 20.00'daki Londra seferini yapan uçağına bindirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.