IMF’den Yunanistan açıklaması

IMF’den Yunanistan açıklaması

IMF Başkanı Lagarde Yunanistan’la ilgili açıklamada referandumla ilgili bazı notlar çıkardıklarını ve istenildiğinde yardım edebileceklerini söyledi.

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan’da halkın çoğunluğunun IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Birliği’nin (AB) uygulamak istediklerine referandumla hayır demesinin ardından referandumdan önemli notlar çıkardıklarını söyledi.

AFP’nin haberine göre; IMF Başkanı, “Durumu yakından izliyoruz. Talep edildiği takdirde yardım ederiz” dedi.

‘Acil toplanmamız gerek’

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da yazılı bir açıklama yaparak referandumun ardından Euro Bölgesi liderlerini 7 Temmuz akşamı Brüksel’de toplanmaya çağırdı.

Tusk, “Yunanistan’daki referandumun ardından önümüzdeki olası yolları görmek ve durumu müzakere etmek için en üst düzeyde liderler bazında acil olarak toplanmamız gerektiğine inanıyorum. Bu netice Yunanistan’ın geleceği açısından üzücüdür. Toplantıya Avrupa merkez bankası ve Eurogroup Başkanı da katılacak. Yunan makamlarının inisiyatifini bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.