imc tv’ye bir destek de İHD’den

imc tv’ye bir destek de İHD’den

imc tv’nin Türksat tarafından yayınının durdurulmasına İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da tepki gösterdi, yaşananları “kanunsuzluk hali” olarak yorumladı.

imc tv’nin Türksat platformundan çıkarılmasına bir tepki de İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) geldi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, imc tv’nin kapatılmasını “hukuka  aykırı” olarak yorumladı.

Türkdoğan, “Bu olayda bir kez daha tam kanunsuzluk haliyle karşı karşıyayız. Maalesef Türkiye eski kodlarına geri döndü. Eğer bir Cumhuriyet savcısı iktidarın sebep olduğu hak ihlallerini gösteren bir tv’yi karartmada aracı olarak rol oynuyorsa yargı oturup bin defa hangi hale düştüğünü düşünmeli. Şu anda birçok Cumhuriyet savcısı ve hakim Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Cezaevinde olanlar var. Meslekten atılanlar var. imc tv’nin kapatılmasına aracı olan savcıların da gelecekte başlarına benzer şeyler gelebilir. Çünkü şu anda kendilerini kullandırtıyor,” dedi.

Türkdoğan, imc tv’nin halkın haber alma hakkını yerine getirmede önemli rol üstlendiğini de belirterek, “Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de ve daha birçok yerde neler olup bittiğini imc tv’den izliyorduk. Bu yönelim halkın haber alma hakkını engellemeye dönük bir yönelim… Onlarca gazeteci içeride biz sizin yanınızdayız, mücadeleye devam,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.