İlhan Çomak’ın davası yarın

İlhan Çomak’ın davası yarın

22 yıldır tutuklu yargılanan şair İlhan Çomak, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak.

“Bölücü faaliyetlerde bulunma” suçlamasıyla 21 yaşında tutuklanan ve 22 yıldır tutuklu olan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararıyla yeniden yargılanan şair İlhan Çomak, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak.

Çomak davası İstanbul Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Çomak, 13 Temmuz’daki duruşması öncesinde bir mektup kaleme alarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslendi.

Çomak, Adalet Bakanı’na, “Hayat efsaneyi tekrar eder. Evet, belki… Yargı kanıtlanmış kötülüğü! Bu kötülüğü bir kez de benden duyun diyedir size yazmamın sebebi” diye seslendi.

“Devlet her gün yeni bir oyun oynuyor bana”

Dava öncesi Evrensel’in sorularını mektupla yanıtlayan Çomak, yargılanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Sevmenin upuzun bir kelime olduğunu C. Süreya’dan biliyoruz. Ne ki kötülüğün de ondan geri kalır yani yok. Hem çok eski ve derin hem de oldukça yaratıcı. Yıllardır verdiğimiz hukuk mücadelesinde bunun pek çok kez kanıtlandığını görmek, şaşırma sınırımı çok uçlara çekti. Bu da kötü bir şey elbette.

“Devlet her gün yeni bir oyun oynuyor bana karşı. Yargı eliyle sürdürülen ve ağustos ayı sonu itibariyle 23. yıla girecek bu ömür törpüsü gibi oyunda doğrusu çok tutarlıdır. Bunca zamandır süren yargılamamda, milliyetçisinden ulusalcısına, cemaatçisinden hükümet yanlısına, tüm bu süre boyunca yargılamamda söz sahibi olan bu eğilimlerdeki hakimlerin el birliği içinde beni içeride tutmaları bir delilin olduğuna asla işaret etmiyor!

“Bu, bana karşı “düşman ceza hukuku” uygulandığına delalet eder. Hem söz konusu sol, sosyalist, Kürt ve Alevi olunca ülkemizde her karşıt eğilimin birleşebildiğini, elleriyle sopayla beklediklerini deneyimlerden zaten biliyoruz. Eh, belirttiğim tüm bu kimliklere sahibim. Öyleyse ne olursa olsun “kuyuda” tutulmalık biriyimdir muktedirin nezdinde. Ahvalim budur!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.