'İl olalım, il kalalım'

'İl olalım, il kalalım'

Hakkari’de FETÖ terör örgütünün milletimize karşı yaptığı hain kalkışmadan sonraki en önemli gündem maddesi Hakkari’nin il statüsünden düşürülmesi konusudur.

Gerek daha önce Sivil toplum örgütlerimizle Ankara’da yaptığımız çalışmalar olsun, gerek şimdiki sivil toplum ve halk olarak yaptığımız girişimler olsun çabalarımızın dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz.

Henüz her şey bitmiş değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız’dan  ve hükümetimizden ricamız bu haklı talebimizin bir daha gözden geçirilmesidir. Bunun çok daha hayırlı olacağına inanıyorum.

Hakkari’nin il kalmasının gerekçeleri olarak “kadim kültürü, tarihi”nden ziyade  bir kenti var eden ve ayakta tutan başka gerçeklerine de değinmek lazım, insanın hayatında her saniye etkili olan gerçekler. Kamu hizmetleri, ekonomi, sosyal yaşam gibi biz Hakkarililerin hayatını doğrudan etkileyen faktörler il olarak kalmayla da doğrudan ilgilidir. Nihayetinde 80 bine yakın bir nüfustan bahsediyoruz ve bu nüfusun tamamına yakını için il statüsü can damarı gibi bir şeydir.  İlçe statüsüne indirilmiş bir Hakkari’de bu nüfus peyderpey göç edecek ve yakın gelecekte güzelim Hakkari bir kasaba görünümde olacak. Biz bunu istemeyiz, eminim ki devlet büyüklerimiz de bunu istemez.

Nihayetinde filmlere konu olmuş bir ilden bahsediyoruz.

Yüksekova’nın il olması meselesine gelince…

Bütün samimiyetimle belirtmek isterim ki Yüksekova’nın il olmasını, Derecik’in ilçe olmasını mutlulukla karşılıyorum ve Yüksekova ilimizi, Derecik ilçemizi tebrik ediyorum.

Hakkari’nin  ilçe olmasına Yüksekovalı hemşehrilerimiz üzülmüş, Yüksekova’nın il olmasına da Hakkarili hemşehrilerimiz sevinmiştir. Bizim ortak meselemiz Hakkari’nin ilçe konumuna düşürülmemesidir.  Yoksa Yüksekova il olmayı çoktan hak etmiş bir şehrimiz.

Yüksekova’nın kendi dinamikleri, coğrafyası, nufüsü, konumu itibariyle zaten avantajları mevcut. Ticari kapasitesi, turizme dönük yatırımlar için müsait olması, ipek yolunun bir istasyonu olması, hükümetimizin en hayati yatırımı olan havaalanı dolayısıyla kısa zamanda bir metropol olma imkanına sahiptir. Dolayısıyla bütün bölgeye aş kapısı olma potansiyeli de mevcuttur. Bölgede çekim merkezi olmuş bir Yüksekova hangi Hakkariliyi mutlu etmez ki?

Hakeza Derecik beldemiz ilçe statüsüne kavuşursa hızla büyüyecek ve civar köylerden merkezlere olan göçü kendine çekecektir. Kamu yatırımları hızla artacaktır. Sınır kapısının faaliyete girmesiyle beraber ekonomisi canlanacak ve şirin bir huzur kenti olacaktır.

Bu yüzden başlığa “il olalım, il kalalım” dedim. Yüksekova il olsun ama Hakkari de il kalsın.

Bu haklı talebimizin tekrar gözden geçirilmesi dileklerimle.

ABDULMUTTALİP ÖZBEK / AKP HAKKARİ ESKİ MİLLETVEKİLİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.