İki saatte 200 çuval çöp çıkardılar

İki saatte 200 çuval çöp çıkardılar

Antalya Konyaaltı sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar iki saatlik çalışmada 200 çuvala yakın çöp topladı. Denizden çıkartılan malzemeler arasında bisiklet gövdesi bile olması dikkat çekti.

Sivil Düşünce Platformu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle her yıl yaz sezonunda 100 binlerce misafire ev sahipliği yapan Konyaaltı Falezlerde deniz dibi temizliği yapıldı. Profesyonel 50 dalgıcın katıldığı temizlik çalışmalarında, tur teknelerinden denize düşen ve atılan lastikler çıkartıldı. 50 dalgıç kısa süre içinde ellerinde çuvalları doldurarak kıyıya çıktı.

Dalgıçların çıkardığı çöpler, Antalya Büyükşehir Belediyesi temizlik personeli ve gönüllü öğrenciler tarafından taşındı. Çuvallarda, özellikle bira şişesi, plastik şişe, çeşitli demir parçaları, lastik, bisiklet gövdesi gibi materyallerin olduğu görüldü. Dalgıçlar iki saatlik çalışmada 200 çuvala yakın çöp topladı. Öte yandan bir grup öğrencinin de sahili kıyıdan temizledikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.