İki köyde daha sokağa çıkma yasağı

İki köyde daha sokağa çıkma yasağı

Hakkari Valiliği, merkez ve Çukurca’ya bağlı iki köyde sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Gündeş Köyü ve bağlı mezralarda ilan edilen yasağın ise kaldırıldığını açıkladı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Hakkari Valiliği, merkeze bağlı Geçimli Köyü ile Çukurca’ya bağlı Akkaya köylerinde 09 Mayıs 2016 günü saat: 00.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Valilik, söz konusu köylerin giriş-çıkışlara da kapatıldığını belirtti.

Öte yandan 4 Mayıs’ta Çukurca’ya bağlı Çığlı Köyü ile 06 Mayıs’ta yine Çukurca’ya bağlı Gündeş Köyü Ormanlı, Çimenli, Güzeldere ve Köprülü mezralarında ilan edilen yasağın da 09 Mayıs 2016 günü saat 00:30’dan itibaren kaldırıldığı belirtildi.

Söz konusu yerlerde sokağa çıkma yasakları boyunca 40 kişi gözaltına alınmış, aralarında DBP’li İl Meclis Üyesi Abdullah Ölmez’in de bulunduğu 22 kişi serbest bırakılırken, 12 kişi ise örgüt üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanmıştı.

Gözaltında bulunan 6 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.