İki Bakanlık’tan o maçlara inceleme!

İki Bakanlık’tan o maçlara inceleme!

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankaragücü-Amedspor ile Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında yaşanan saldırılarla ilgili inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara’da Amedspor yöneticilerine saldırı düzenlenen MKE Ankaragücü-Amedspor maçı ile yine Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçta hakeme yönelik saldırının olduğu maçla ilgili inceleme başlattı.

Bakanlık, çıkan olayları incelemek üzere birer mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığınca da birer müfettiş görevlendirilerek inceleme başlatıldı.

Bakanlıklarca görevlendirilen müfettişlerin ortak çalışacak.

Ne oldu?

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan MKE Ankaragücü-Amedspor maçının son bölümlerinde rakibi karşısında öne geçen Amedspor’un protokol tribünündeki yöneticilere saldırıdüzenlenmişti.

5 yöneticiye, taraftarların yanı sıra Ankaragücü’nün yönetici ekibinden ve stattaki güvenlik görevlilerinden de saldıranlar olmuştu.

Ortaya çıkan görüntülerde kulüp yöneticilerine yumruk ve tekmeler atılırken, bir yöneticinin merdiven boşluğundan aşağı atıldığı görülmüştü.

Saldırıda burnu kırılan Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, yaptığı açıklamada, saldırının yüzeysel değil ölüme kast etmek olduğunu ifade etmiş ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezon başından beri Amedspor’u hedef haline getirdiğini belirterek, “Bize yönelik saldırının sorumlusu TFF’dir” demişti.

Süper Lig’de 30. hafta mücadelesinde, Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin karşı karşıya geldiği maçta da olaylar çıkmıştı.

Fenerbahçe’nin 4-0’lık üstünlüğü ile devam eden maçın son bölümlerinde kale arkası tribündeki taraftarlar, sahaya koltuk fırlatmaya başlamış, bazı taraftarlar ise tribün direğini sökmüştü.

Bir grup taraftarın sahaya girdiği maçta, sahaya giren bir taraftar ise maçın 6. hakemi Volkan Bayarslan’a saldırmış ve hakeme dayak atmıştı.

Maç, çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.