İHD: Yaşam koridoru açılsın

İHD: Yaşam koridoru açılsın

İHD Mardin Şubesi, sokağa çıkma yasağının 29'uncu gününde sürdüğü Nusaybin'de sokak ortasında kaldığı belirtilen cenazeleri almak için "yaşam koridoru" açılmasını istedi.

Mardin Nusaybin ilçesinde, 14 Mart günü başlayan sokağa çıkma yasağı 29'uncu gününe girdi. İlçedeki çatışmalar devam ederken, İHD Mardin Şubesi yasağın devam ettiği ilçeden herhangi bir bilginin alınamaması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, süren saldırılarda ağır silahların kullanıldığı ve ilçenin aralıksız bir şekilde bombardımana tabi tutulduğu belirtilerek şunlar kaydedildi: 

"Derneğimize başvuran aileler çocuklarına ait cenazelerin Nusaybin ilçesinde sokakta bırakıldığını ifade etmektedirler. Cenazelerin alınması zemin oluşturulmasını talep etmektedirler. Yine Nusaybin ilçesinde yoğun göç olmak ile beraber çatışma bölgeleri dahil ciddi sayıda sivil insanın olduğu bilinen bir gerçektir. Mevcut durumun devamı halinde ağır hak ihlallerinin daha da artacağı bir gerçektir. İHD olarak toplumsal sorunların ancak ve ancak diyalogla çözülebileceğini düşünmekteyiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.