İHD: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın

İHD: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın

İHD Mardin Şubesi, tutuklu gazeteciler Meltem Oktay ve Bilal Güldem'in serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi, Nusaybin'de haklarında "örgütü üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma açılan ve tutuklanan DİHA muhabirleri Meltem Oktay ve Bilal Güldem'in bir an önce serbest bırakılması için yazılı açıklama yaptı.

Oktay ve Güldem'in basın emekçisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, gazetecilerin tutuklanması "Kamuoyunun haber alma haklarının yanı sıra muhalif ve doğru habercilik yapan basın emekçilerinin de kişisel özgürlükleri ihlal edildi" şeklinde değerlendirildi. 

Çağdaş demokrasilerde bir gazetecinin görevinin, halka haber verme, bilgilendirme ve gerçekleri öğrenme olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Gazeteciler halk adına iktidarı, toplumda gelişen olayları irdelemek, sorgulamak ve elde ettikleri bilgileri halka ulaştırmakla yükümlüdürler. Anayasa ve uluslararası sözleşmeler ile basın emekçilerine tanınan hakların ihlali başlı başlına haber alma hakkının ihlalidir. Dicle haber ajansı muhabirleri Meltem Oktay ve Bilal Güldem serbest bırakılsın. Kamunun haber alma hakkı engellenilemez" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.