İHD: Sibel Çapraz'ı derhal hastaneye sevk edin

İHD: Sibel Çapraz'ı derhal hastaneye sevk edin

Yüksekova’da polis tarafından vurulan ve tedavisi devam ederken tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz ile ilgili açıklama yapan İHD Hakkari Şubesi Çapraz’ın derhal hastaneye sevk edilmesini istedi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 27 Kasım 2015 tarihinde Yüksekova’da herhangi bir sokağa çıkma yasağı yokken polislerce düzenlenen barikat operasyonunda yaralanan ve 15 farklı ameliyat geçiren Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz’ın tutuklanmasına bir tepki de İHD Hakkari Şubesi’nden geldi.

Konu ile ilgili olarak dernek binasında açıklama yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Temmuz 2015 tarihinden itibaren artan çatışmalar nedeniyle bölgede ciddi hak ihlallerinin yaşandığını söyledi.

‘Bölge halkı için büyük umut olan çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte hak ihlalleri ve sivil ölümler arttı’ diyen Akbulut, sokağa çıkma yasakları ile birlikte; yaşam hakkı başta olmak üzere birçok alanda hak ihlallerinin yaşanmaya devam ettiğini ifade etti. 

Akbulut, Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz’ın, çatışmalı sürecin etkilerinin en çok hissedildiği merkezlerden biri olan Yüksekova’daki bir operasyon sırasında yaralandığını, bir çok ameliyat geçiren Çapraz’ın tedavisi tamamlanamadan tutuklandığını hatırlattı.

"Çapraz derhal tedavi edilmeli" diyen Akbulut şöyle devam etti: "Yetkililerden yaşam hakkının kutsallığını göz önünde bulundurarak, yaralı halde cezaevine gönderilen Çapraz’ın tedavisinin tamamlanabilmesi için derhal tam teşekküllü bir hastaneye nakledilmesini bekliyoruz."

Olayın geçmişi

27 Kasım gecesi polisn Yüksekova'da düzenlediği barikat operasyonu sırasında ablasının evinde bulunan Çapraz, olay günü mahalle sakini kadınların tencere-tavalarla yaptığı gürültü eylemine destek vermiş, vurulduktan sonra çevredeki kadınlar tarafından olay yerinden alınarak ambulansa yetiştirilmişti. Çapraz, Van ve İstanbul'daki farklı hastanelerde 15 ameliyat geçirdikten sonra tedavisi devam ederken tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 

b1-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.