İHD Başkanı Türkdoğan, Hakkari'ye geldi

İHD Başkanı Türkdoğan, Hakkari'ye geldi

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bir takım incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye geldi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan SES Genel Merkez çalışanı Fikret Çağlan ile birlikte   Hakkari’ye geldi. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Belediyesi Eşbaşkan vekili Fatma Yıldız ve kentteki STK temsilcileri ile görüşen Türkdoğan temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Yakup Canbolat ile görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Türkdoğan, Yüksekova’da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve kentteki diğer gelişmeleri takip etmek için Hakkari’ye geldiklerini söyledi.

i-1-20160415194321.jpg

Temasları kapsamında Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile görüştüklerini anlatan Türkdoğan,  sokağa çıkma yasakları ve yine bu süreçte yaşanan gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

İHD’nin sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili görüşünün belli olduğunu kaydeden Türkdoğan sokağa çıkma yasaklarının ciddi bir hukuki sorun olduğunu, bu şekilde bir tedbirin uzun süreli uygulanamayacağını dile getirdi. Türkdoğan ayrıca, "Vali Canbolat bize Yüksekova'daki operasyonlarda yüzde 90 civarında ilerledik dedi" ifadelerini kullandı.

Yüksekova’nın operasyon yapılmayan bölgelere girmek istediklerini ancak güvenlik gerekçesiyle kendilerine izin verilmediğini söyledi ve ekledi: “Yüksekova’ya gitme girişimimiz olmayacak. Yüksekova’dan buraya gelen aileleri ziyaret edeceğiz. Ailerler görüşmeler yapacağız. Hakkari’deki sivil toplum örgütleriyle ve buradaki diğer demokratik kitle örgütleriyle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ve yine belediyemizi ziyaret edeceğiz. Burada arkadaşlarımızla görüş alışverişi yapacağız.”

i-2-940.jpg

Türkdoğan, çatışma döneminde diyalogların önemli olduğunu vurgulayarak, sorunları birbirimize aktararak çözebiliriz dedi.

‘Biran önce çatışmasızlığın sağlanması  Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için barış sürecinin başlatılmasını istediklerini anlatan Türkdoğan, insan hakları savunucuları olarak aynı zamanda yaşanan ihlalleri ve bu ihlallerin sebep olduğu sonuçları da kamuoyuna aktarmakla görevli olduklarını söyledi.

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve dernek yöneticilerinin eşlik ettiği Türkdoğan ve  Çağlan Hakkari Belediyesi’ni ziyaret etti.

i-3-444.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.