İHD Başkanı Türkdoğan: BM’nin Külter için harekete geçmesi gerekiyor

İHD Başkanı Türkdoğan: BM’nin Külter için harekete geçmesi gerekiyor

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için BM'nin acilen harekete geçmesini istedi.

27 Mayıs günü gözaltına alındığı iddia edilen ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi Hurşit Külter için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuru yapıldı.

Yaşananları Dicle Haber Ajansı'nı değerlendiren  İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “BM’nin hem Yargısız İnfazlar Özel Raportörü hem de Kayıplar Çalışma Grubu var. Her ikisinin de harekete geçmesi gerekiyor” dedi. 

Türkdoğan, en son 2004 yılından Tolga Ceylan’ın kaybedildiğini belirterek, “Eğer Külter gözaltında kaybedildiyse bu bir devlet politikasıdır. Devlet politikası değilse çıkıp devlet kurumlarının bu konu hakkında kamuoyunu doğru bir şeklide bilgilendirmesi gerekiyor” diye konuştu. 

BM Çalışma Grubu’nun geçtiğimiz Mart ayında Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Türkdoğan, şöyle konuştu: “BM, Türkiye’yi yakından takip ediyor. Bu durumu Türkiye’ye soracaktır. Bunu en kısa zamanda yapması gerekiyor. Şunu belirtmek gerekiyor; Türkiye’nin savcılarının bir soruşturma yürütmesi lazım! Bir savcı bu olayı çok rahat aydınlatabilir. Tüm sosyal medya hesapları incelenebilir, olay açıklığa kavuşturuluyor. Umarım bu yaşananlar bir devlet politikasına dönüşmez. Biran önce yetkililerin olayı aydınlatması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.