İdil'e 500 Ezidi daha yerleştirildi

İdil'e 500 Ezidi daha yerleştirildi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünden kaçarak Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geçen yaklaşık 500 Ezidi Şırnak'ın İdil ilçesine yerleştirildi. 

IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Şengal'dan kaçarak Şırnak'ın Cizre, Silopi ilçelerine gelen Ezidiler'den yaklaşık 500'ü İdil'e getirildi.

400 Ezidi eski İdil Öğretmen Evi'ne diğer 100 kişi ise belediyeye ait olan eski lojmanlara yerleştirildi. Onarımdan geçirilen binalara yerleştirilen Ezidilere yardım için İdil Belediyesi, ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dernekler ve halk seferber oldu.

Suriye ve Federal Kürdistan üzerinden Türkiye'ye gelerek İdil'e yerleşen Ezidi ailelere yardım yapılması için sık sık belediye tarafından anonslar yapıldı. 7 yolcu otobüsü ile ilçeye gelen Ezidilerle yakından ilgilenen yetkililer sağlık durumları iyi olamayanları hastaneye götürerek tedavi altına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum