İdil'de yaşananlarla ilgili son durum

İdil'de yaşananlarla ilgili son durum

Şırnak Valiliği tarafından "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmesi ardından kolluk güçlerinin İdil'in mahallelerine yönelik top atışları devam ediyor.

Şırnak'ın İdil ilçesinde dün gece saat 23.00 itibariyle başlayan "sokağa çıkma yasağı" sonrası Turgut Özal Mahallesi'ne yapılan top atışları sabah saatlerinde sonra erdi. Sabah erken saatlerde sakin olan ilçede, bu defa saat 11.00'da Yeni Mahalle'ye top atışları yapıldı. Öğle saatlerinde Turgut Özal Mahallesi Adile Naşit Caddesi üzerinde bulunan ve ilçenin elektriğini sağlayan ana trafolar büyük bir gürültüyle patladıktan sonra ilçede elektrikler kesildi.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Top atışlarının devam ettiği ilçeye, aynı zamanda sevkiyat da sürüyor. Cizre'den çok sayıda asker, polis ve zırhlı araç ilçeye gelmeye devam etti. İlçeye şu ana kadar 4 bin jandarma, polis ve özel harekât timi getirildi. Ayrıca 50 tank, çok sayıda zırhlı araç, kamyon, kepçe, kirpi tipi araç da ilçeye yığıldı.

TOP ATIŞLARI SONUCU BİR EV YANDI

Aşağı Mahallesi'nde devlet güçlerinin top atışları sonucunda bir evden dumanlar yükselmeye başladı. Alev alan evin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. İlçe merkezinin semalarında insansız hava araçlarının hareketliliği sürüyor.

KÖYDEKİ EVLERDE ARAMA

Yasağın konulduğu ve ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Xirabe Şeref (Dirsekli) köyüne ise sabah saatlerinde asker konuşlandırıldı. Köye yerleşen askerler ev araması yaparken, geçen günlerde Dirsekli köyündeki okul, askerlerin yerleşme ihtimali üzerine patlayıcıyla havaya uçurulmuştu. HDP Şırnak eski milletvekili Hasip Kaplan'ın köyü olan Dirsekli'de yasağın başlamasından sonra Kaplan Twitter üzerinden yasağa tepki gösterdi. Kaplan, "Şehirlere yasak koydunuz yetmedi, ilk kez benim köyüme yasak koydunuz. Hendek, çukur, hiçbir şey yok… Buna kafayı yemek denir" şeklinde paylaşımda bulundu. Köye yakın bir noktada bulunan Cehennem Deresi semalarında da yoğun insansız hava aracı ve helikopter hareketliliği yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.