İdil Hukuki Yardım Komisyonundan yurttaşlara uyarı

İdil Hukuki Yardım Komisyonundan yurttaşlara uyarı

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın yıkıma başladığı İdil'de yurttaşlara hukuki yardım sağlayan komisyondan, süre uyarısı yapıldı.

Sokağa çıkma yasağı boyunca yaşanan çatışmalar nedeniyle birçok ev ve iş yerinin hasar gördüğü Şırnak'ın İdil ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bazı evlerin yıkımına başlandı. Şırnak Barosu, yurttaşlara süre uyarısında bulunarak, yürütmenin durdurulması talebi olan yurttaşların kendilerine başvurmasını istedi, başvuru süresinin daralmakta olduğunu hatırlattı. 8 kişilik avukat ekibi ile hukuki yardımlarda bulunmaya devam ettikleri belirten avukat Rahşan Güleç, yıkımların durdurulması için başvuru talepleri almaya devam ettiklerini belirtti. Güleç, evleri yıkılan, mağdur olan tüm yurttaşlara destek sunmaya hazır olduklarını da dile getirdi. 

'Haberi olmayanlar var'

İlçedeki yıkımın büyüklüğüne dikkat çeken avukat Güleç, "İdil'de yaptığımız araştırmada 6 bin bina zarar görmüş. Bunların 571 tanesi ağır hasarlı yıkılması gereken evlerdir " dedi. Yurttaşların çoğunun oluşturulan komisyondan haberinin olmadığını vurgulayan Güleç, "Zaman kısıtlı, 60 günlük kısıtlı bir başvuru süresi var ve Mayıs ayı sonunda bu süre doluyor. Halen hiçbir merciye başvurmayan yüzlerce yurttaş bulunuyor. Bu da yurttaşların süreçten uzak kalacağı anlamına geliyor. Bütün yurttaşların mağduriyetinin karşılanması için başvuruda bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.