İçişleri Bakanı Ala: 'Geri kabuller yarın başlıyor'

İçişleri Bakanı Ala: 'Geri kabuller yarın başlıyor'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AB ile varılan mutabakat sonrası Avrupa'dan mültecilerin geri kabullerinin yarın başlayacağını açıkladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yasadışı göçle mücadele istişare toplantısına katılan Ala, “Burada önemli bir mevzuyu değerlendirmek için toplantı yapıyoruz. Bu mevzu yasa dışı göç ile etkin mücadeledir. Bu konu ile ilgili Türkiye v AB arasında bir mutabakata varıldı. Bu mutabakat çerçevesinde 4 Nisan’dan itibaren geri kabullerimiz başlayacak. Suriye’den ülkemize göç eden, başka ülkelerden ülkemize göçmen olarak gelenler, yasa dışı yollardan Yunanistan’a oradan da AB ülkelerine geçiş yapıyorlardı. Biz bu konuda son günlerde çok daha bir çaba içerisinde AB ile beraber yeni bir takım değerlendirmeler yaptık ve yeni önlemler aldık. Bu çerçevede bir mutabakata varıldı. Bu mutabakatın da gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

Geri kabul çalışmaları kapsamında Yunan adalarına Türkiye’den 25 irtibat görevlisinin görevlendirildiğini açıklayan Ala, “Bu görevlilerimiz kimler gelecek, kimler gidecek bunları tespit ediyor. Bu 25 irtibat görevlimiz görevlerine başladılar. Yunanistan’da da Türkiye’ye 5 irtibat görevlisi geldi. Böylece karşılıklı ikili ilişkiler çerçevesinde bu süreci yönetiyoruz. Son aldığımız raporlara göre son 10 gün içerisinde Yunana adalarına geçen yasa dışı göçmen sayısında çok ciddi bir düşüş var. Günlük bu sayı 300 kişinin altına düşmüştür. Bu alınan tedbirlerin, yapılan görüşmelerin ortayla konulan politikaların ne kadar gerçekçi, ne kadar etkili ve sonuç alıcı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Aldığımız her bir Suriyeli için bir Suriyeli AB ülkelerine gönderilecek. Bu projenin ana cümlesi budur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.