'İç güvenlik paketi'ne kağıt uçaklı tepki

'İç güvenlik paketi'ne kağıt uçaklı tepki

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, Mecliste görüşülmeye devam eden "İç güvenlik paketi"ni protesto ederek, yasanın çekilmesini talep etti.

DİYARBAKIR - MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, mecliste görüşülmeye devam eden "İç güvenlik paketi"nin geri çekilmesi talebiyle AZC plaza önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde, "İç güvenlik paketi"nin sakıncalarını anlatan broşürleri kağıt uçaklar şeklinde çıktıkları binaların tepesinden uçuran dernek üyeleri, yaptıkları açıklamada, tasarının yürürlüğe girmesi durumunda sebep olacağı olumsuz sonuçlara ve doğuracağı vahamete dikkat çekerek paketin geri çekilmesi çağrısında bulundular. Yasa ile polis ve valilere tartışmalı yetkilerin tanındığı belirtilerek, "İç güvenlik reformu" olarak belirlenip Meclis'e getirilen mevcut tasarının bizatihi kendisi, vatandaşların hukuki güvenliği için tehdit oluşturmaktadır" denildi. 

Açıklamanın sonunda, "Sorumluların bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğini belirterek adı geçen yasa tasarısının geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.