Hurşit Külter’den 39 gündür haber alınamıyor

Hurşit Külter’den 39 gündür haber alınamıyor

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Tam 39 gündür akıbeti bilinmeyen Külter’in annesi, “Oğlumu devlet aldı, biliyoruz bunu” diyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 39 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD) Külter’in akıbetinin derhal açıklanmasını isterken, komite, “Hurşit Külter sağ alındı, sağ istiyoruz” diyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söylemişti. Ancak Bakan Işık’ın bahsini ettiği bu incelemeye dair henüz bir açıklama yapılmış değildi.

Anne Külter: Oğlumu getirsinler bana

Hurşit Külter’in kardeşi Zehra Külter, ağabeyinin akıbeti için başvurdukları tüm devlet kurumlarının “elimizde değil” dediğini belirterek, “Biz, ağabeyimin devletin elinde olduğunu biliyoruz. Onun nerede olduğunu bizden saklıyorlar” diye konuştu.

Zehra Külter, “90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması için ayağa kalkıp ses çıkarın” çağrısı yaptı.

Anne Kerime Külter de yetkililere seslenerek “Oğlumu devlet aldı, biliyoruz bunu. Devlet hiç, ‘elimizde değil’ açıklamaları yapmasın. Onu kaybedenlerden davacıyım. Oğlumu getirsinler bana” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.