Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı

Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı

43 gündür akıbeti bilinmeyen DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Akıbeti tam 43 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınabilmiş değil.

 Adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Hurşit Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor. İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Öten yandan Hurşit Külter'in akıbetinin açıklanması için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

"Hurşit Külter Nerede?" sloganıyla başlatılan imza kampanyasında açılan metinde, "Hurşit Külter'in yaşam hakkının ihlal edildiği ve yargısız infaz edileceğine dair kamuoyunda endişe ve şüpheye sebep olmaktadır. Sosyal hukuk devleti ilkesi gereği vatandaşının yaşam hakkını güvence altına almak devletin görevidir. İçişleri Bakanlığı'nın kamuoyunda endişeye ve şüpheye yer vermeyecek şekilde açıklama yaparak konuyu aydınlatmasını bekliyor ve soruyoruz: Hurşit Külter Nerede?" ifadeleri yer aldı.

İmza kampanyasına şu link üzerinden ulaşılabilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.