Hükümetten CHP'ye KHK yanıtı: AYM'ye götüremezsiniz

Hükümetten CHP'ye KHK yanıtı: AYM'ye götüremezsiniz

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "KHK’ların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” açıklamasına “KHK’lara AYM yolu kapalı” diye yanıt verdi.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'a konuşan Kaynak, “Anayasa Mahkemesi’nin bakacağı işler anayasamızda belli. Kanunları götürebilirler ve Meclis İçtüzüğü’nü götürebilirler. Bir de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı var. O da kanun iptalinde değil. Dolayısıyla KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne götüremezler" ifadelerini kullandı.

"Anayasa bu yolu kapatmış. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı örnek bir karar da var" diyen Kaynak, şunları söyledi:

"Ama bizim şöyle bir yaklaşımımız var: Zaten KHK’ları Meclis’e sunduk. Meclis’te bunlar kanunlaşırken düzeltilebilir ya da tamamen bazı maddeleri kaldırılabilir. Meclis iradesi esastır. Düzeltilecekler varsa bunun yolu o zaman açılır. Bir kısım KHK’larla yaptığımız işler başlayıp biten işlerdi. Hükmü o gün uygulanan ve biten KHK’lardı. Başbakan ile bir araya geleceklerini söylemiş. Aslında yüz yüze gelseler bunlar hangi amaçla yapılıyor tekrar konuşulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.