Hükümet Sözcüsü: Dokunulmazlıkları Salı günü hallederiz

Hükümet Sözcüsü: Dokunulmazlıkları Salı günü hallederiz

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Dokunulmazlıkları Salı günü hallederiz" dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, "CHP ve diğer muhalefet partilerinin genel başkanları dokunulmazlık dosyalarının hepsini kaldıralım çağrısı yapıyor. Peki bizim de kararımız bütün dosyaların dokunulmazlıklarını kaldırıyoruz" dedi. 

Milliyet ekibine konuşan Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

CHP ve diğer muhalefet partilerinin genel başkanları dokunulmazlık dosyalarının hepsini kaldıralım çağrısı yapıyor. Peki bizim de kararımız bütün dosyaların dokunulmazlıklarını kaldırıyoruz. En son 506 fezkele parlamentoda bekliyor. Bunların kaldırılmasına yönelik düzenlemenin yapılmasını biz de iktidar olarak uygun buluyoruz. Ancak buradaki temel mesele tek tek bu dosyaların Meclis gündemini işgal etmemesidir. Sadece bu dosyaları konuşsak 1 sene konuşuruz. Yapacak çok işimiz var. Burada da anayasaya geçici bir madde koyarak falanca tarihe kadar yani bunun yasalaştığı tarihe kadar Meclis'e gelen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması. Ve böylece bu dosyaları biz hep birlikte mahkemelere gönderelim.

"Hemen önümüzdeki Salı"

Tarih olarak anayasa maddesinin geçtiği tarih olabilir. Hemen. Önümüzdeki hafta salı günü falan. Bu tek bir geçici madde olacak. Bütün mevcut fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması. Böylece bu halkımızdaki bütün tereddütleri de ortadan kaldıracak. Buyurun hodri meydan. Bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Mahkemelerde gerekli kararlarını alarak bu dokunulmazlık konusunun siyasetin üzerinde bir gölge olması da önlenmiş olsun.

"Raflarda beklemesin"

Bizim hiçbir şeyden çekindiğimiz yok. Toplumda da olumlu bir sonuç oluşturacağını düşünüyorum. Mahkemeler de suç varsa suçun gereğini yerine getirsin. Yoksa bu kadar çok fezlekenin raflarda beklemesinin anlamı yok.

Patlamaların hiçbirini ben diğerinden ayırmıyorum. Suruç'taki, Ankara'daki, İstanbul'daki hepsi hiç şüphesiz işi yapanlar farklı olsa bile aynı mihraklar tarafından cesaretlendirilmiş saldırılar olduğu açık. Sistematik olarak farklı örgütler tarafından icra edilse de aynı hedefe yönelik yapılan bir eylemler zinciri. Bunun açık hedefi Türkiye'de halkı bir korku ile içine kapatmak Türkiye'yi ve hükümeti de reform adımlarını atma konusunda tereddüde sevketmek. Reformları yapamaz noktaya gelmesi ve gündemin bu terör saldırıları ile bloke edilmesi meselesidir. Bu saldırıyı yapanlar da yaptıranlar da biliyorlar ki bu terör saldırılarıyla aslında herhangi bir şekilde bir somut sonuç elde etmeleri mümkün değil. Bu saldırılar milletin bütününe ve demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bunu aşmanın yolu da bizim millet olarak siyasi olarak el birliği ile teröre karşı mücadelede kenetlenmemiz ve terör belasını da daha fazla demokrasi ile aşabilme iradesini ortaya koymaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.