Hükümet 'AYM'i tanımayan' açıklamayı sahiplendi

Hükümet 'AYM'i tanımayan' açıklamayı sahiplendi

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "AYM'nin kararına saygı duymuyorum" açıklamasını sahiplenerek, hükümet ve Saray arasında görüş ayrılığının olmadığını savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına "Karara uymuyorum, saygı duymuyorum" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasını sahiplenerek, "Cumhurbaşkanımız AYM'nin kararıyla ilgili kişisel kararını koymuştur. Herkes kendi görüşünü ifade edebilir, daha doğal bir şey olamaz. AYM karar aldıktan sonra ifade etmiştir, tabi seyir içerisinde herhangi bir mahkemenin almış olduğu karara karşı kendi konumunu görmek yerindedir. Bireysel başvurulara karşı müracaat mercii olmasını kaldıracak bir görüş değil" ifadelerini kullandı. 

Hükümet ve Saray arasında görüş ayrılıkları varmış anlamına gelecek bir takım algı operasyonları yapıldığını ileri süren Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı zaman zaman görüşlerini paylaşıyor. Hükümet de aldığı kararları uyguluyor. Bu çerçevede herhangi bir olay karşısında Cumhurbaşkanı'nın görüşleri, hükümetin uygulamaları ortadadır, buradan ayrılık varmış tezini ortaya atmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.