Hollande: Suriye ve Irak'taki operasyonları arttıracağız

Hollande: Suriye ve Irak'taki operasyonları arttıracağız

Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen saldırıdan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal uygulamasının yeniden uzatılacağını söyledi.

Avignon'daki tatilini keserek Paris'e dönen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise İçişleri Bakanlığı'ndaki Kriz Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası televizyondan ulusa seslendi.

François Hollande, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırıları sonrası ilan edilen ve 26 Temmuz'a kadar uzatılan olağanüstü halin, 3 ay daha uzatılacağını duyurdu. Hollande, bu yöndeki yasa tasarısının önümüzdeki hafta Fransa Parlamentosu'na gönderileceğini söyledi.

Hollande, Nice'deki saldırıdan önce ise yeni bir uzatmanın söz konusu olmadığını söylemişti. Hollande, 10 bin takviye askerin katıldığı güvenlik operasyonlarının süreceğin, ülkenin sınırlarına da takviye birlik gönderileceğini, Fransa'nın Suriye ve Irak'taki operasyonlarını da artıracağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı, bugün Paris'te başkanlık edeceği güvenlik zirvesinin ardından Başbakanı Manuel Valls ile birlikte Nice'e gidecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.