Hollandalı gazeteciye ‘Erdoğan’a hakaret’ gözaltısı

Hollandalı gazeteciye ‘Erdoğan’a hakaret’ gözaltısı

Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Kuşadası’nda gözaltına alındı.

Hollanda basını için çalışan gazeteci Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tweet’leri nedeniyle gözaltına alındı.

Gözaltı kararını Cumartesi gecesi twitter hesabından duyuran Umar,  “Ve polis kapıda. Şaka değil” diye yazdı.

Umar, Hollanda basınına da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili twitter mesajları nedeniyle gözaltına alındığını söyledi.

Umar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kuşadası Güvenlik Büro Amirliği’ne götürüldü.

Bakanlık harekete geçti

Gözaltı kararı üzerine Hollanda Dışişleri Bakanlığı harekete geçerken; Bakanlık, Umar ile sürekli irtibat halinde olduklarını açıkladı.

NVJ’den açıklama

Umar’ın gözaltın alınmasıyla ilgili Hollanda Gazeteciler Sendikası’ndan (NVJ) da bir açıklama geldi.

NVJ Genel Sekreteri Thomas Bruning, Türkiye’de medyaya yönelik baskılar ve düşünce özgürlüğü konularında ciddi kaygı duyduklarını söyledi.

Gazetecilerin gözaltına alınmasının Türkiye’de sıkça yaşanan bir durum olduğunu belirten Bruning, “Bu ülke her şeyi yapabileceğini düşünüyor. Şu an elimizdeki tek silah, politik baskı ve medyanın ilgisi” dedi.

Umar’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Konsolosluk çağrısını eleştirmişti

Umar, son olarak Metro gazetesindeki köşesinde Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’nun “muhbirlik çağrısı” üzerine sert bir yazı kaleme almıştı.

Konsolosluğun ‘muhbirlik’ çağrısı

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu Hollanda’daki Türkiye vatandaşlarından e-posta ya da sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında hakaret içerikli paylaşımlar yapanları ihbar etmelerini istemişti. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.