Hollanda: Türkiye saldırganı iade ederken uyarıda bulunmadı

Hollanda: Türkiye saldırganı iade ederken uyarıda bulunmadı

Hollanda Adalet Bakanı Ard van der Steur, Türkiye’yi normal sınır dışı prosedürünü uygulamadığını ve herhangi bir uyarıda bulunmadığını söyledi

Hollanda Adalet Bakanı Ard van der Steur, Türkiye’nin sınır dışı ederken normal prosedürleri uygulamadığı için Brüksel saldırganlarından birinin sınırdan geçtiğini söyledi.

Lahey’de bir basın toplantısı düzenleyen Steur, Brüksel Havalimanı’ndaki intihar saldırılarından birini yapan İbrahim El Bakraoui’nin geçen Temmuz’da Amsterdam Havalimanına gelmesine karşın tehlikeli bir isim olduğunun farkına varmadıklarını belirterek, “İbrahim El Bakraoui’nin hiçbir yerde kaydı yoktu ve Türk yetkililer de neden sınır dışı edildiğini söylememişlerdi. Türkiye normal prosedürleri uygulamadı; ayrıca bize sınır dışı edildiğini de bildirmedi” dedi.

Hollanda Parlamentosu’na da yazılı bir cevap veren van der Steur, Bakraoui’nin 14 Temmuz’da ülkeye vardığını belirterek, “Hollanda’da bu kişi inceleme sistemine kayıtlı değildi ve ona ilişkin bir kuşku yoktu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.