Hibe desteği almak isteyen çiftçilere duyuru

Hibe desteği almak isteyen çiftçilere duyuru

Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı 2014 Yılı Makine Ekipman Hibe Desteği’nden yararlanmak isteyen çiftçilerin, 9 Haziran'a kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru yapmalarını istedi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014 Yılı Makine Ekipman Hibe Desteği ile ilgili yazılı açıklama yapan Hakkari Ziraat Odası Başkanlığı, hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 12 Mayıs 9 Haziran tarihleri arasında Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi. “41 tarımsal makineye destek verilecek. Çiftçiler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin başvurusunun kabul edilecek. Çiftçiler 50 bin TL, kooperatif ve birlikler adına başvuranlar ise 100 bin TL’lik desteklemeden faydalanabilecek. 41 tarımsal makine için hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sinin Bakanlıkça hibe olarak verilecek. Bu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin 09 Haziran tarihine kadar İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekir”

İşte % 50 hibe ile desteklenecek alet ve makineler; 1- Anıza doğrudan ekim makinesi, 2- Arıcılık akine ve ekipmanı, 3- Balıkçı gemilerinde soğuk depo, 4- Balya makinesi, 5- Bahçe traktörü, 6- Biçerbağlar, 7- Biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti, 8- Canlı balık nakil tankı, 9- Çayır biçme  makinesi, 10- Çeltik fide dikim makinesi, 11- Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, 12- Dal parçalama makinesi, 13- Diskli tırmık, 14- Dip kazan, 15- El traktörü, 16- Fındık toplama makinesi, 17- Fındık,  ısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri, 18- File sisteminin kurulması, 19- Güneş kolektörü, 20- Kimyevi gübre dağıtma makinesi, 21- Mibzer, 22- Mini yükleyici, 23- Motorlu tırpan,24- Pamuk toplama makinesi, 25- Pancar söküm makinesi, 26- Patates söküm makinesi, 27- Pülverizatör, 28- Sap parçalama makinesi, 29- Sap toplamalı saman makinesi, 30- Silaj makinesi, 31- Sıra arası çapa makinesi, 32- Su ürünlerinde buzlama makinesi, 33- Su ürünleri için kuluçka dolabı, 34- Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 35- Süt analiz cihazı, 36- Tambur filtre, 37- Taş toplama makinesi, 38- Tarım römorkları, 39- Toprak frezesi, 40- Yem hazırlama makinesi, 41- Zeytin hasat makinesi.

Yapılan başvuruların son başvuru tarihinden bir ay sonra netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.