Her yerde 'Yeni Yaşam' rüzgarı

Her yerde 'Yeni Yaşam' rüzgarı

Yeni Yaşam" umuduyla yola başlayan HDP'nin adayları, Sivas, Adıyaman, Antep ve Muğla'da büro açılışları gerçekleştirerek, düzenlenen etkinlikler ile seçmeniyle buluştu.

SİVAS 

HDP Sivas milletvekili adayları Mevlüde Acar ve Dursun Yıldız, beraberindeki HDP yöneticileri ile birlikte İmranlı ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Adaylar beraberindeki heyet ile birlikte 1993 yılında yakılan Madımak Oteli'nden can verenler arasında bulunan Halk Ozanı Hasret Gültekin'in Han köyündeki mezarını ziyaret etti. Gültekin'in mezarı başında konuşan Dursun Yıldız, "Hasret Gültekin Türkiye'deki Alevilerin, Kürtlerin sistem tarafından nasıl katledildiğinin bir örneğidir. Aleviler, Kürtler, Lazlar eşit ve özgür bir yurttaş olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Pir Sultan'dan Şex Bedrettin'den Hasret Gültekinlere kadar ezilen halkların mücadelesi devam etmiştir. Ve bugünden sonra da devam edecektir. Bu mücadelenin peşini bırakmadan mücadeleye devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardında ilçe merkezine geçen heyet, burada esnaf ziyaretinde bulundu. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan adaylar, esnafı tek tek dolaştı. 

i-1-726.jpg

ADIYAMAN

HDP Adıyaman İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Karapınar Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, HDP il ve ilçe yöneticileri, HDP'nin Adıyaman milletvekili adayları ve HDP'nin İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı Hüda Kaya'nın yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Çalınan müzikler eşliğinde çekilen halaylar ile başlayan programda adaylar seçmenini selamladı. Açılış öncesi konuşan Kaya, yaşanan coşkunun kendilerine büyük bir moral verdiğini belirtti. 

Ülkede gündemine işaret eden ve yaşayan her canlının ülkede bedel ödediğine vurgu yapan Kaya, "Elektrikler kesiliyor, sandıklar kayboluyor. Bu ülkede kediler suçlanıyor, katırlar infaz ediliyor. Yaşayan her canlı bedel ödüyor" dedi. Konuşmalar ardından, büronun açılışı yapıldı. 

Büro açılışının ardından adaylar seçim çalışmaları kapsamında verilen dayanışma yemeğine katıldı. Adaylara, HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş da eşlik etti. Organizasyonda konuşan Aktaş, HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çekerek, "HDP genel merkezimizi kurşunlayanları, bu provokasyonları tezgahlayan, seçim sürecini sabote etmeye çalışan ve HDP'nin yükselişini, yürüyüşünü engellemeye çalışanları lanetle kınıyor, faillerin ortaya çıkarılması için hükümete sesleniyoruz" dedi. Aktaş, 7 Haziran seçimlerinin tarihsel bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla halklarımızın ve Türkiye'nin aydın geleceği için farklı kimliklerin ve kültürlerin bir arada buluşarak bu güçle ve enerjiyle önümüzdeki engelleri aşacağız" diye konuştu. 

i-2-375.jpg

ANTEP

HDP Antep'te, seçim çalışması kapsamında Şehitkamil ilçesine bağlı Şirinevler ile Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi mahallerinde seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. 

"Yeni Yaşam" vurgusunun yapıldığı pankartların asıldığı, HDP, PKK ve PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı açılışta, KCK ve PKK bayrakları taşındı. HDP Antep milletvekili adaylarının yanı sıra siyasi parti ve emek örgütü temsilcilerinin katıldığı açılışlarda, çalınan müzikler eşliğinde uzun süre halaylar çekildi. 

Şirinevler Mahallesi'nde açılış sonrası AKP'nin gençlik çalışmalarında yer alan onlarca genç, HDP'ye katıldı. HDP'li milletvekili adayları tarafından gençlere rozet takıldı. Havai fişeklerin patlatıldığı açılışta, yapılan konuşmalarda, son dönemdeki provokasyon girişimleri ve HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çekilerek, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. 

MUĞLA 

HDP Muğla İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Öğretmen Evi'nde dayanışma yemeği verdi. Etkinliğe HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, HDP Aydın Milletvekili Adayı Muzaffer Yöndemli, HDP Ankara Milletvekili Adayı Gülistan Aydoğdu, Muğla milletvekili adayları Hürriyet Karadeniz, Mehmet Polat, Nurhayat Tekgül, Kamuran Resuloğullları, Ayla Apleyla ve Mehmet Emin Gers, HDP il eşbaşkanları Adalet Aydın ve Yusuf Uludağ, HDK Ekoloji Meclisi Sözcüsü Sergen Sucu ve Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği çalışanları ile çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlik adayların tanıtımı ile devam etti.

Tanıtımın ardından kısa bir konuşma yapan Zana, HDP'nin Türkiye halklarının umudu olduğunu söyleyerek, "Toplumun bütün dışlanan ve ezilen kişileri bu çatıda toplanıyorsa o zaman HDP Türkiye'nin umududur. Bugün bu yolda başarı elde ediliyorsa Denizlerin başlattığı Hayrilerin devam ettirdiği bir süreçtir. Biz ve gelecek nesiler bunu berrak bir şekilde götürmeliyiz. Hiç kimseden hak dilenmeden mücadelemize devam edeceğiz. Sistem bizleri her zaman karalamak isteyecektir ama artık eşitlik, adalet zamanıdır. Hep beraber bu mücadeleyi vermek boynumuzun borcudur" diye konuştu. 

Etkinlik, çalınan müzikler eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

i-3-168.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.