'Her evin önünde bir meyve ağacı olsun'

'Her evin önünde bir meyve ağacı olsun'

Başkale Belediyesi 20 bin meyve ağacı fidanını halka dağıtarak, alternatif ekonomi inşasını hızlandırıyor. Belediye "Her evin önünde bir meyve ağacı olsun" kampanyası ile komünal ekonomiye katkı sağlıyor.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Van-Başkale İlçe Belediyesi komünal ekonomi, doğal yaşamı inşa ve tarımı teşvik kapsamında 20 bin meyve ağacı fidanını halka dağıtacak. DTK Van Ekonomi Komisyonu ve Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'yla birlikte yürütülen proje kapsamında dar gelirli ailelere ilk etapta 50'şer adet olmak üzere 10 bin meyve ağacı dağıtacak. İkinci aşamada ise Belediye Tarım Komisyonu 10 bin meye ağacı fidanını ''Her evin önünde bir meyve fidanı olsun'' kampanyası ile tüm ilçe halkına dağıtılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek fidan dağıtımından sonra belediye tarafından ağaç dikimi ve bakımı eğitimleri verilerek, bilinçlendirme çalışması yapılacak.


'Ortak yaşam ruhunu hayata geçireceğiz'

İlçenin komünal ekonomi ve yaşamı hayata geçirmeyi amaçlayan projeler hakkında bilgi veren Başkale Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Erkan Acar, ilçede ekonomik ve ekolojik canlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Acar ilçede dar gelirli ailelerin tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, havaların ısınmasıyla birlikte ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını aktardı. Proje ile halkı tarıma teşvik etmeyi planladıklarına dikkat çeken Acar, "Projemizi gerçekleştirerek ilçede tarıma hayat kazandıracağız. Doğal yaşamı, ekolojik yaşamı, ortak ekonomiyi gerçekleştireceğiz. Ortak yaşam ruhunu hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Kavak ağaçları yerine meyve ağacı 

Öte yandan belediye tarafından başlatılan Kavak Ağacı kesim projesi bu yılda devam edecek. Yaydığı polenler yüzünden alerjik hastalıklara yol açan kavak ağaçlarını kesen yurttaşlara belediye meyve fidanı verilecek. Belediye, ilçe dışına taşınacak kavak ağaçları için de bilinçlendirme çalışmaları yapacak. 

 b3-019.jpg

b1-034.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.