Hecer Uslu toprağa verildi

Hecer Uslu toprağa verildi

Uludere İlçesi'nde Ortasu (Rûbozgê) Köyü'nden Ortabağ (Kiror) Köyü'ne giderken, Newala Şivişo mevkiinde askerler tarafından minibüsü taranarak öldürülen Hecer Uslu'nun cenazesi binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Ortasu (Rûbozgê) Köyü'nden Ortabağ (Kiror) Köyü'ne giderken Şırnak-Hakkari Karayolu üzerinde Newala Şivişo mevkiinde "Dur ihtarına" uymadığı iddiasıyla askerler tarafından minibüsü taranarak öldürülen Hecer Uslu (22), Ortabağ (Kiror) Köyü'nde dün gece toprağa verildi. Cenazeye, BDP Şırnak İl Başkanı Sekvan Aytu, Şırnak İl Genel Meclis Üyeleri, BDP Cizre, Silopi, idil, Uludere İlçe yöneticilerinin de içinde bulunduğu yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşlik etti. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından konuşan BDP Şırnak İl Başkanı Sekvan Aytu, yaşanan olaylar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, "Bu öldürülen kardeşimizi de devletin derin güçleri yapmıştır ve bunlar barış istemiyor. Bu kardeşimizin ne suçu vardı, ne yapmıştı?" dedi.

'Olayın peşini bırakmayacağız'

Aytu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar böyle mazlum insanları öldürerek baskı yapmaya çalışıyorlar. Biz parti olarak bu işin arkasını bırakmayacağız. Bu olayı gerçekleştiren askerler buradaki askeriyenin mensuplarıdır. Özcan Akdemir komutasındaki Tim bu olayı gerçekleştirmiştir. Sizden tek istediğimiz bu olayın aydınlanması için yardımcı olmanız ve mücadelenizi yükseltmektir. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. / DİHA