Heathrow'da uçağa 'insansız hava aracı' çarptı

Heathrow'da uçağa 'insansız hava aracı' çarptı

İngiltere’nin başkenti Londra’da polis, İngiliz havayolu şirketi British Airways’e ait bir yolcu uçağına insansız hava aracı olduğu (İHA) düşünülen bir uçan cismin çarpmasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

132 yolcusu ve beş kişilik mürettebatıyla İsviçre’nin Cenevre kentinden gelen Airbus A320 tipi uçağa Pazar günü yerel saatle 12.50’de Heathrow havaalanına yaklaşırken havada bir cisim çarptı.

Ön tarafından darbe almasına rağmen güvenli bir şekilde inen uçağın zarar görmediği ve bir sonraki uçuşuna hazır olduğu belirtildi.

Doğrulanması halinde, bu İngiltere’de bir insansız hava aracının bir uçağa çarptığı ilk olay olarak kayıtlara geçecek.

Londra polisi olayla ilgili olarak henüz kimsenin gözaltına alınmadığını duyurdu.

5 yıla kadar hapis

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü, genellikle film ve fotoğraf çekmek için kullanılan İHA’ların havaalanlarının çevresinde uçurulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İngiliz Pilotlar Derneği’nden Steve Landells da insansız hava araçlarının faciaya yol açabileceğini belirterek kuralların daha sıkı uygulanması çağrısında bulundu.

İngiltere yasaları havaalanı yakında İHA uçuranlar için beş yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

7 kilogramdan daha ağır İHA’ların 122 metreden daha yüksekte uçurulması da yasak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.