HDP'liler adaylar ile dayanışma yemeğinde buluştu

HDP'liler adaylar ile dayanışma yemeğinde buluştu

Hakkari’de HDP'nin milletvekili adayları ile dayanışmak amacıyla bir yemek verildi. Yemekte söz alan adayları provokasyonlara karşı birlik çağrısı yaptılar.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde HDP’nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ile dayanışmak amacıyla bir yemek verildi.

haberinfotograflari.gif

Dün akşam Depin’de bir lokantada verilen yemeğe, milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, HDP İl eş başkanı Zeynep Besi Dara, DBP İl eş başkanları Musa Çiftçi ve Berivan Akboğa, Hakkari belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, HDP’ye başvuru yapan milletvekili aday adayları, çok sayıda esnaf ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

haberingoruntuleri.gif

Yemek öncesinde kısa bir açıklama yapan DBP İl eş Başkanı Musa Çiftçi, Hakkari’nin ileri gelenleri esnafları ve sivil toplum örgütleri ve parti yöneticilerinin birliğinin önemine dikkat çekti. 

HDP ve DBP’nin çağrısı ile düzenlenen yemeğe katılan herkese teşekkür eden Çiftçi, kentin temel sorunlarının çözümü için her kesimin içinde olduğu bir karar mekanizmasına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. 

Yemekte söz alan milletvekili adayı Nihat Akdoğan, yemeğe katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Kürtlerin tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Kürtleri kendi kaderlerini tayin ediyor. Biz artık kimsenin toprak, yaşam ve siyasetimiz üzerinde karar vermesini istemiyoruz. Artık kendi kararlarımızı kendimiz vermek istiyoruz. Bu anlamda 7 Haziran seçimleri Kürtler için çok önemlidir. Doğrusu kardeşlerimizin Kobanê’deki destanı gibi siyasette ki başarıda anlamlı ve önemli olacaktır.”dedi. 

Son dönemlerde HDP’ye yönelik geliştirilen saldırılara dikkat çeken Akdoğan, bu saldırıların planlı olduğunu bununda HDP’nin barajı aştığının işareti olduğunu ifade etti.

AKP’nin seçim beyannamesini eleştiren Akdoğan, beyannamedeki en önemli unsurun başkanlık sistemi olduğunu belirterek, 13 yıldır iktidarda olan AKP’nin Kürt sorununun çözümü için söyleyebileceği bir şey  olmadığını kaydetti.

Daha sonra söz alan milletvekili adayı Abdullah Zeydan, HDP’nin halkın menfaati için kurulan bir parti olduğuna işaret ederek gelecekte HDP’yi daha fazla büyütmek için daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek bu anlamda dayanışma yemeğine katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Zeydan, AKP’de çok kötü bir ruh hali olduğuna dikkat çekerek, “Adeta çıldırmış bir durumdalar. Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Başbakan yardımcılarına bakıyoruz hepsi çıldırmış bir haldeler. Buda doğaldır çünkü artık iktidarları ellerinden gidiyor. Türkiye’nin demokrasi güçleri demokratik bir halk iktidarını oluşturuyor. O anlamda da paniklemeleri gayet doğal. Ama şunu açık söyleyelim. Korkunun ecele faydası yok. Yani bu yıllardır Kürtleri birbirine kırdırtma politikaları sona ermiştir. Kürt halkının kendi içinde yarattığı ittifak Akp’yi ve Cumhurbaşkanını çıldırtmıştır. HDP’nin Türkiye’deki yükselişi Türkiye’ye yeni bir yaşam alternatifi sunmuştur. Biz halkımızı ve partimizi esas alıyoruz. Biz halkımıza güveniyoruz. Akp’nin hergün anti demokratik uygulamaları ortaya çıkıyor. HDP’nin bütün Türkiye halklarına uzattığı barış ve kardeşlik elinin havada kalması için provokasyonlar yapıyor. Halk kimin savaş, kimin barış istediğini net olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Yemekte son olarak söz alan DTK eş Genel Başkanı ve Hakkari birinci sıra milletvekili adayı Selma Irmak ise bu yemek vesilesi ile esnaflar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bu yemek vesilesi ile kentin; ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarını konuşmak istediklerini anlatan Irmak, Hakkari halkının her türlü eleştirisine açık olduklarını bu yüzden bu tür toplantıları sık sık yapmaları gerektiğini ifade etti.

HDP'de millet vekili adayı olan hiç kimsenin kişisel menfaati için aday olmadığının altını çizen Irmak, "Hiç birimiz meclise girelim de trilyonları cebe indirelim demiyoruz. Bizim tek derdimiz. Acaba bu halk için ne yapabiliriz. Onların yaralarını nasıl sarabiliriz. Şehit düşen ve halen dağda olan kardeşlerimiz için nasıl cevap oluruz diyoruz. Ama sizlerin de bildiği gibi AKP’den Milletvekili olmak isteyenler. Acaba nasıl trilyonları cebe atarız derdindeler.Tıpkı Erdoğan gibi paraları ayakkabı kutularına ve evlerine doldurduğu gibi. Erdoğan oğluna 'Temizle' diyordu. Oğlu baba 'Temizliyorum temizliyorum bitmiyor' diyordu. Evi, kasaları ve ayakkabı kutuları doldurmuştular. Erdoğan’ın gözleri dönmüş. Onların amacı barış değildir. Türkiye düşse bile onların umurunda değil. Onların tek istediği para toplamaktır" diye konuştu. 

‘Şuan çok hayati ve tarihi bir süreçten geçiyoruz’ diyen Irmak, şunları söyledi: “Neden hayati. Çünkü biz çok büyük bir riski göze aldık. Yani %10 barajı o kadar  kolay değil. Bildiğiniz gibi barajı aşmamız için 5 milyon oy gerekiyor. Fakat 5 milyon oy verecek Kürt yok mu? diye sorarsanız  tabi ki var. 5 milyondan fazla Kürt oyu var. Maalesef ki Kürtler birbirinden koparılmışlar. Kürtler birbirlerine sırt döndü. Sadece Kürtler değil. Türkiye’deki tüm halklar bir birlerine sırt dönmüş.

Son olarak söz alan aday adaylarından Tahirhan Taş ve Ahmet Korkmaz, 7 Haziran seçimlerinde daha güçlü bir HDP için hep beraber mücadele etme çağrısı yaptılar.

Yemek programı konuşmaların ardından sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.