HDP'li Zeydan, vahşet görüntülerini Bakan Ala'ya sordu

HDP'li Zeydan, vahşet görüntülerini Bakan Ala'ya sordu

HDP'li Abdullah Zeydan, Yüksekova'da çekilen vahşet görüntülerini Meclis'e taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

YÜKSEKOVA HABER

ANKARA - Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çekilen ve büyük tepki toplayan vahşet görüntüleri TBMM'ye taşındı. 

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verirken, önergesinde "

Yüksekova’da13 Mart 2016 tarihinden başlayan ve hala devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarda bugüne kadar birçok kişi hayatını kaybetti. Basına ve kamuoyuna her gün yeni hak ihlalleri ve insanlık onurunu zedeleyen görüntüler yansımaktadır.  28 Mart 2016 tarihinde bir sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde, yaşamını yitirmiş bir kişinin cansız bedeni sokak ortasından kaldırılmamıştır. İlçemizin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan bu olayda parçalanmış kişinin cansız bedeni, olay mahallinde bulunan bir kedinin parçalanan etleri kopararak yemeye çalıştığı görüntüleri ile sona ermektedir. Basına yansıyan 20 saniyelik görüntüde, yerdeki cansız bedenden yaklaşık 50 metre ötede güvenlik güçleri durmaktadır. İnsanlık onurunu hiçe sayan bu görüntüleri çeken kişinin özel harekâtpolisi olduğu iddia edilmektedir." ifadelerini kullandı.

HDP'li Zeydan, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

1- Bakanlığınızca konu ile ilgili başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

2- Yaklaşık olarak 50 metre ötede durduğu iddia edilen güvenlik güçlerinin, cenazeyi kaldırmayıp videosunu çekmesi ve paylaşması ‘’kamu düzenini” sağlamak için mi yapılmıştır?

3- İnsanlık onurunu zedeleyen bu ve bunun gibi görüntüler, Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde mi servis edilmektedir?

4- Görüntüleri paylaştığı iddia edilen özel hareket polislerine, Bakanlığınızca herhangi bir yaptırım uygulama veya görevden alma söz konusu mudur?

5- Bu vahşet görüntülerinin, 2014 yılında Genelkurmay tarafından planlanan “çöktürme planının” bir parçası olarak özel kişiler tarafından servis edildiği iddiası doğru mudur?

6-  Bu kadar çok hukuksuzluğun, ahlaki ve etik değerlerin hiçe sayıldığı, insanlık dışı muamelelerin uygulandığı abluka altındaki ilçelerde, kendisine bağlı olan güvenlik güçlerini kontrol edemeyen bir Bakan olarak istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.