HDP'li Zeydan: Halkımız değerlerine sahip çıkıyor

HDP'li Zeydan: Halkımız değerlerine sahip çıkıyor

Yüksekova'da 17 gündür devam eden canlı kalkan çadırına gerçekleştirilen ziyarette konuşan HDP'li Abdullah Zeydan, "Saldırılara karşı Sur'dan Cizre'ye, Silopi'den Nusaybin'e, Dargeçit'ten Gever'e halkımız değerlerine sahip çıkıyor" dedi.

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da Eski Kışla Mahallesi'nde 17 gün önce kurulan canlı kalkan çadırında nöbet devam ediyor. Çadıra HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve HDP ilçe yöneticileri destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Zeydan, Kürt halkının üzerinde büyük bir soykırım operasyonunun olduğunubelirterek, "İşte bu zulüm ve katliamlara karşı halkımız kendisini koruyor. Halkımız katliamlara karşı canlı kalkan çadırında günlerdir direniyor. Bu saldırıların sahipleri asla başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak" dedi.

Halkın kendi toprağı üzerinde olduğunu ifade eden Zeydan, "Bu topraklar bizimdir, savunacağız. Kürt statüsüz yaşayamaz ve bu yüzden ayaktadır. AKP Hükümeti'nin zulüm artık tüm dünya tarafından açıkça görülmektedir. Bunlara karşı Sur'dan Cizre'ye, Silopi'den Nusaybin'e, Dargeçit'ten Gever'e halkımız değerlerine sahip çıkıyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Sanayi Sitesi Meclisi Sözcüsü Sefer Çakçı da "Biz canlı kalkan olarak sabaha dek nöbetimizi sürdüreceğiz" dedi.

i-1-20151219191458.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.