HDP'li Yıldırım'dan Mevlid Kandili mesajı

HDP'li Yıldırım'dan Mevlid Kandili mesajı

HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

HDP'li Yıldırım mesajında şunları ifade etti:

"İslam alemi bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın şükrünü Allah’a sunarken hem ülkemizde hem de bölgemizde savaş, yıkım ve göç devam ediyor. Şüphesiz Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V)  dünyaya teşrif etmesiyle cahiliye karanlığı ve asabiyeti, İslam’ın nuruna yenilmişti. Bununla birlikte efendimiz Hz. Muhammed’in sünneti tüm Müslümanlar için örnek teşkil etmişti. Allah’ı ve Resulünü bilenler de şüphesiz bu yoldan ilerleyerek Aşere-i Mübeşşere’de yerini alıp her biri gökte birer yıldız oldular. Şüphesiz Peygamberini ve onun ashabını bilenler de buna göre yaşamak için çabalar.

Tabii İslam’ın Peygamberi Hz. Muhammed’in yaşamı ve uygulamaları bilinmesine rağmen, Müslümanlar arasındaki savaş, yıkım ve adaletsizlikler bugün en yüksek seviyeye ulaşmış bulunmaktadır. Hazreti Peygamber, savaştıklarının cenaze ve esirlerine karşı merhametliydi; ama bugün sadece Kürt illerinde son aylarda cenazelere uygulanan vahşet tüylerimizi diken diken ediyor. O, mezarlıklara saygılıydı; ama bugün Kürdistan’da mezarlıklar tahrip ediliyor. O, Medine sözleşmesinde herkesin dil, din, renk ve farklılıklarıyla bir arada yaşayabileceğine, herkesin özgür olduğuna değinmesine rağmen bugün Kürtler sadece özyönetim istedikleri için katliamlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Bugün Cizre, Nusaybin, Silopi ve Sur’da tankla topla halka yapılan operasyonu hangi İslami vicdan kabul edebilir? Özellikle de ilmiyle amel etmesi gereken Diyanet mensuplarına sormak istiyorum. Siz de Allah aşkına, bu zulüm karşısında susacak mısınız? Kur’an ne diyor diye bir daha bakma gereği duymayacak mısınız? Bir an Hazreti Peygamberin, haksızlık konusunda ve merhamet noktasında nasıl bir kişiliği olduğunu düşünüp silkelenmeyecek misiniz? Onun “Cihadın en üstünü zalim sultana karşı hakkı haykırmaktır.” Hadisi şerifi karşısında nereye kaçacaksınız?

Her şeye rağmen bizi bir Mevlid Kandiline daha ulaştıran alemlerin rabbine binlerce defa şükürler olsun. Dilerim ki bu mübarek gecenin feyzinden herkes istifade eder ve ülkemiz özlediği barışa ve huzura kavuşur. Umut ediyorum ki Cizre ve Sur’un minarelerinden yükselecek Fatihalar ve dualar da zalimin yüreğine dokunur. Bu temennilerle Siirtli hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.