HDP'li vekiller Yüksekova'da gıda paketi dağıttı

HDP'li vekiller Yüksekova'da gıda paketi dağıttı

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova'ya yardım tırları gelmeye devam ederken ilçede bulunan HDP Milletvekilleri sokak sokak dolaşarak yardım kolilerini dağıtıyor.

ZEKİ DARA - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da 78 gün süren ve 30 Mayıs'ta kısmi zamanlı kaldırılan yasak sonrası ilçeye dönüşler devam ederken, Yüksekova Belediyesi koordinasyonunda ilçeye gelen gıda paketleri dağıtılmaya başlandı.

haberingoruntuleri.gif

haberinfotograflari.gif

Yüksekova Belediyesi'nin soğuk hava deposunda stoklanan gıda kolileri, bugün çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelere götürülerek vatandaşlara dağıtıldı.

Çok sayıda gönüllünün görev aldığı gıda dağıtımına ilçede bulunan HDP Muş Milletvekili Burçu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Hakkari Milletvekillleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan, DBP PM üyesi Halil Aksoy, HDP PM üyesi Cemalettin Çoşkun, Yüksekova Belediye Eşbaşkanvekili Adile Kozay, Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, Yazar Emin Sarı, il ve ilçe meclis üyeleri katıldı.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak hazırladıkları gıda paketlerini araçlara yükleyerek mahallelere götürdüklerini söyledi.

Sıcak yemek dağıtımının ardından kuru gıda dağıtmaya başladıklarını anlatan Irmak, iftar çadırı da kurduklarını söyledi.

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, Gever halkının yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek bütün Kürt halkını yıkıma uğramış il ve ilçe ile dayanışmaya davet etti.

HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe de Yüksekova halkı ile dayanışmak amacıyla ilçede bulunduklarını belirterek, acil ihtiyaçları tespit etmek için çalıştıklarını söyledi.

Gelen yardımları halka eşit bir şekilde dağıtmak için çalıştıklarını anlatan HDP Muş milletvekili Burçu Çelik, her aileye ulaşmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Gıda paketlerini araçlara yükleyen HDP'li vekiller daha sonra yıkımın yaşandığı mahallelere giderek paketleri dağıttılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.