HDP'li vekiller: Eve gelen polis evde bulunanların GBT sorgulamasını yaptı

HDP'li vekiller: Eve gelen polis evde bulunanların GBT sorgulamasını yaptı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde HDP milletvekili Abdullah Zeydan’ın evinin etrafına zırhlı araçlar konumlandırılırken, özel harekatçılar tarafından evde bulunan kişilerin kimlik sorgusu yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgiye göre sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova ilçesinde özel harekatçılar Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde evlere girerek arama-tarama faaliyetlerinde bulundu.

Esenyurt Mahallesi’nde ikamet eden HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da, kendi evinin etrafına zırhlı araçlar konumlandırıldığını, özel harekatçıların evde bulunan kişilerin kimlik sorgulamasını yaptığını belirtti.

haberingoruntuleri.gif
HDP Milletvekili Nihat Akdoğan da evde bulunurken, polislerin vekillerin danışmanları ile evde bulunan bir basın mensubu ve belediye meclis üyesinin kimliklerine baktığı belirtildi. Yapılan sorgulamanın ardından polislerin evden ayrıldığı, bir zırhlı aracın evin 15 metre aşağısında bekletildiği kaydedildi.

HDP’li Akdoğan ise mahallede birçok evin kapısının kırıldığını ifade ederek, mahallede birçok sivilin bulunduğunu vurguladı.

Öte yandan Güngör Mahallesi'nden haber merkezimizi arayan bir vatandaş mahallede bulunan sivillerin yapılacak arama-tarama operasyonu nedeniyle polisler tarafından evlerinden alınarak kültür merkezine götürüldüğünü söyledi.

i-1-20160417004940.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.