HDP'li Özgökçe, Van'a göç etmek zorunda kalan Yüksekovalıları Meclis'e taşıdı

HDP'li Özgökçe, Van'a göç etmek zorunda kalan Yüksekovalıları Meclis'e taşıdı

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Yüksekova'da 72 gündür devam eden sokağa çıkma nedeniyle göç etmek zorunda kalan yurttaşların yaşadığı sorunları Başbakanlığa sordu.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağını Meclis'e taşıdı. 20 Nisan günü "operasyonlar bitti" şeklinde yapılan resmi açıklamalara rağmen yasağın devam ettiğini kaydeden HDP'li Özgökçe, Başbakanlığın yanıtlaması için Meclis Genel Kuruluna yazılı soru önergesi verdi. Önergede, Yüksekova'da yaşayan yurttaşların evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldıkları belirtilerek, göç edenlerin bir kısmının Van'a geldiği kaydedildi.

"Evlerini terk etmek zorunda bırakılan yurttaşların sosyal, ekonomik ve psikolojik birçok sorunla karşılaştığı, Van’a yapılan ziyaretlerde gözlemlediğimiz konular arasında yer almaktadır" denilen önergede şu sorular yöneltildi:

1- Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Yüksekova'dan Van'a göç edenlerin sayısı kaçtır? Bu kişilerin yaşa ve cinsiyete göre dağılımı nasıldır?

2- Özel olarak bu kişileri hedefleyen sosyal hizmetler hangileridir?

3- Van'a göç etmek zorunda kalan yurttaşların barınma ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak için hangi önlemler alınmaktadır?

4- Van'a göç etmek zorunda kalan yurttaşlara şimdiye kadar ayni ve nakdi yardım yapılmış mıdır? Evet ise, ne kadar yardım yapılmıştır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.