HDP'li Özgökçe: Neden sağ yakalanmadınız?

HDP'li Özgökçe: Neden sağ yakalanmadınız?

HDP Milletvekili Bedia Özgökçe, Van'da Hacıbekir Mahallesi'nde 1 kişinin polis ateşi sonucu hayatını kaybetmesini Meclis’in gündemine taşıdı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Mahmut Çar’ın neden sağ yakalamadınız?” diye sordu.

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00 sıralarında özel harekat polislerince bir eve operasyon düzenlendi.

Açılan ateş sonucu evde bulunan ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen Mahmut Çar yaşamını yitirdi.

Evde ikamet eden iki kişinin de yaralandığı bildirildi. Baskının ardından evsahipleri dahil 5 kişi gözaltına alındı.

HDP’li Özgökçe: Neden sağ yakalanmadı?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Bedia Özgökçe de, bu yaşananları Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Özgökçe, Mahmut Çar’ın neden sağ yakalanmadığını sordu.

Yaşananları ‘yargısız infaz’ olarak niteleyen Özgöçke, şu sorulara yanıt istedi:

* Mahmut Çar’ın herhangi bir çatışma olmadan, ev halkının gözleri önünde öldürüldüğü iddiaları doğru mudur?

* Baskında öldürülen kişinin sağ yakalanma ihtimali var mıydı? Varsa, yargısız infazdan sorumlu özel harekât polisleri hakkında herhangi bir işlem başlatılacak mıdır?

* Dün gece yapılan baskında ev sahiplerinden Adil Gür’ün yere yatırılarak silahla vurulduğu iddiaları doğru mudur? Çatışma gerçekleşmeyen bir baskında bu kişinin vurulmasının nedeni nedir?

* Fiziksel engelli olduğu söylenen Kevser Gür’ün ise sağ ayak başparmağının levye ile koparıldığı iddiaları doğru mudur?

* Hem Adil Gür hem de Kevser Gür’e yapıldığı iddia edilen işkencenin sorumlularına yönelik Bakanlığınız tarafından idari soruşturma başlatılmış mıdır?

* Adil Gür ve Kevser Gür gözaltına alınmadan tedavileri yapılmış mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.