HDP'li Irmak'tan Yüksekova açıklaması: AYM ve AİHM'e başvuracağız

HDP'li Irmak'tan Yüksekova açıklaması: AYM ve AİHM'e başvuracağız

Yüksekova'da “kısmi” olarak kalkan yasağın ardından kentte bulunan HDP heyeti içerisinde yer alan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, bölge halkının cezalandırılmak istenildiğini ifade etti.

 ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının “kısmi” olarak kaldırılmasının ardından HDP Hakkari Milletvekilleri, DBP il ve ilçe örgütleri ile belediye eşbaşkanları mahalleleri dolaşarak halkla bir araya geldi.

Ardından ise Belediye binasına gelen HDP'li vekiller, burada basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi “Kent gerişlerinde halkımız keyfi uygulamalara maruz kalmakta. Kente tamamen harabeye çevrilmiş. Kentteki tahribat Birinci Dünya Savaşında bile meydana gelmiş değil” ifadesinde bulundu.

y1-282.jpg

İlçede 79 günlük süreçte meydana getirilen tahribatın kelimelerle anlatılamadığını ifade eden HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, kentte halen fiili sıkı yönetim uygulamalarının devam ettiğini belirterek, "Bunu sahneye koyanların Lahey’de yargılanması için elimizden geleni yapacağız. Operasyonlardan sonra bu kent yıkıldı. Bölge halkı cezalandırılmak istenildi" dedi. Yüksekova'da yaşananları belgeleyip Anayasa Mahkemesi'ne ve AHİM’e başvuracaklarını ifade eden Irmak, "Bunlar Lahey’de yargılanacaklar .Bizler de buradayız halkımızla birlikteyiz. Halkımızla birlikteyiz. Yaralarımızı halkımızla birlikte saracağız" şeklinde konuştu.

'2 mahalle haritadan silindi'

Ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise 2 mahallenin tamamen haritadan silindiğine kaydederek, "Burada devlet güçleri tarafından kasıtlı olarak bir vahşet yaşatıldı. Maddi ve manevi bu halkın tüm değerleriyle oynanmış. Çatışmanın olmadığı yerlerde bile evler yakılıp yıkılmış. Her yerde faşist yazılmalar yapılmış.Büyük bir bedel ödeyen bir halkız. 90’lı yıllara da 4 milyon insan göçe zorlandı. Binlerce köy yakılıp yıkıldı. Biz bunların üstesinden geldik bunların da  üstesinden geleceğiz. İnsani değerlere ayaklar altın alındı ve kimsenin  de bunun yanında kar kalmayacaktır” dedi.

y2-222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.