HDP'li Irmak: "Geverlilere el açtırmamak için el ele verelim"

HDP'li Irmak: "Geverlilere el açtırmamak için el ele verelim"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerce vatandaş evsiz kalırken, HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak, Yüksekova ile dayanışma çağrısı yaparak, "Geverlilere el açtırmamak için el ele verelim" dedi.

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da 78 gün süren ve halen kısmı zamanlı olarak devam ettirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor.

5 mahallesinde büyük yıkımın yaşandığı ilçede yaklaşık  5 bin ev kullanılamaz durumda iken 35 bini aşkın kişi ise evsiz kaldı. Halkın yaralarını sarma çalışmalarında aktif bir şekilde yer alan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova için duyarlılık çağrısı yaptı.

Yasak sırasında Yüksekova'nın yerle bir edildiğini anlatan Irmak, asıl amacın halkı ilçeden zorla göçertmek olduğunu ancak halkın bu projenin hayata geçmesine izin vermediğini söyledi.

HDP, Rojava ve bölge belediyeleri ile duyarlı vatandaşların Yüksekova'nın yaralarını sarmada büyük rol aldığına dikkat çeken Irmak, herkesin Yüksekova halkına el açtırmamak için elinden geleni yaptığını belirtti.

Yüksekova'nın kış koşullarının çok çetin geçtiğini vurgulayan Irmak, hava soğukluğunun eksi 25 dereceleri  bulduğunu belirtti ve ekledi: "Çadır yada konteynır gibi geçici çözümler çözüm değil. Çare hasarlı evlerin onarılmasıdır. Bunun için çalışmalarımız var. Planladığımız şey yarı hasarlı evlerin tadilatını yapıp dışarıda kalan aileleri yerleştirmektir."

Halkın yaralarının sarılması için dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir zaman içinde bulunduklarını  ifade eden Irmak, Yüksekova için seferberlik çağrısı yaptı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.