HDP'li Akdoğan'dan Kayyum tepkisi: Kabul etmiyoruz

HDP'li Akdoğan'dan Kayyum tepkisi: Kabul etmiyoruz

​Hakkari Belediyesine Kayyum atanması üzerine açıklama yapan HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, halkın belediye başkanlarının yerine yapılan atamaları kabul etmeyeceklerini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hümetin OHAL kapsamında çıkarttığı Kanun Hükmünde Kararname ile çoğunluğu DBP'li olmak üzere 28 belediyeye atanan kayyumlar görevlerine başladı.

'Öz yönetim' açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 15 yıl hapse mahkum edilen Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin yerine Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim belediye başkanı olarak görevlendirildi.

 

Epcim yoğun güvenlik önlemleri ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında görevine başlarken, durum değerlendirmesi yapmak üzere DBP il binasında açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan halkın seçtiği belediye başkanının yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

HDP ve DBP il yöneticileri ve Hakkari belediyesi eş başkanvekilleri Fatma Yıldız ile Şaban alkan'ın katıldığı toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Akdoğan,

Toplantı çıkışı açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, "Bunu kabul etmemiz, bunu sineye çekmemiz mümkün değil. Biz yapılan uygulamayı reddediyoruz. Halkımızın belediye başkanları buradadır. Bu belediye başkanları dışında iki imzayla atılan birinin belediye başkanı olması mümkün değildir. Bu uygulamayı kınıyoruz" diye konuştu.

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkan Vekili Fatma Yıldız ise yaptığı açıklamada, vali yardımcısının belediye makamına atandığını bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi.

Darbe olarak tanımladığı kayyumu kabul etmeyeceğiz diyen Yıldız, halkın belediyesine sahip çıkacağını belirtti.

DBP Hakkari İl eş başkanı Hüseyin Armut mecliste siyasi partilerin ortak kararı ile geri çevrilen kayyum yasasının OHAL ile devreye sokulduğunu ve halkın seçtiği belediye başkanlarına yapılan atamaları kabul etmediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.