HDP'li Akdoğan: Yüksekova'da hangi tür silahlar kullanılmaktadır?

HDP'li Akdoğan: Yüksekova'da hangi tür silahlar kullanılmaktadır?

HDP'li Nihat Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Yüksekova'da hangi tür silahların kullanıldığını sordu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova'da özel harekatçılar tarafından farklı silahların kullanıldığı iddialarını Meclis'e taşıdı. HDP'li Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yüksekova'da hangi silahların kullanıldığını sordu.

"Yöre halkının, terk etmek zorunda bırakıldığı Yüksekova’da, yöre halkı arasında, güvenlik güçlerince kullanılan envai türden silahların varlığı hükümetçe saklandığı şüpheleri her geçen gün artmaktadır" diyen HDP'li Akdoğan, "Bununla ilgili hükümetin şeffaf bir politika izlememesi bu endişeleri daha da derinleştirmektedir. Kimi haber sitelerine düşen görüntülerden anlaşıldığı üzere; Yüksekova’da güvenlik güçlerince ateş açılması sonucu bu zamana dek pek görülmemiş etkiler ve dumanlar çıkartan silahların kullanılıyor olma ihtimali mevcuttur" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti: 

* Sokağa çıkma yasağının devam ettiği şehirlerde operasyonlar esnasında kullanılan silah ve askeri mühimmatların seçiminde ve kullanılmasında, Türkiye'nin de taraf olduğu ulusal ve uluslararası anlaşmalara riayet ediliyor mudur?

* Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasakları esnasında hangi silah türleri kullanılmaktadır?

* Yüksekova'da devlet güçlerince kullanılan silahlar konusunda neden şeffaf bir politika izlenmemektedir? 

* Güvenlik güçlerince sivil yerleşim yerlerinde kullanımı yasak olan konvensiyonel silahların kullanıldığı iddiaları tarafınızca araştırma konusu olmuş mudur?

* Yüksekova şehir merkezindeki operasyonlar dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Mevzuatlara uymayın' minvalindeki açıklamasının ardından yöredeki hak ihlalleri iddialarının belirgin bir şekilde artmış olması tesadüf müdür?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.