HDP'li 8 vekilin fezlekesi daha Meclis'te

HDP'li 8 vekilin fezlekesi daha Meclis'te

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Adem Geveri ve Gülser Yıldırım ile ilgili 8 fezleke Meclis'e gönderildi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın HDP'li milletvekilleri ile ilgili dokunulmazlıklar konusunda "Meclis'i göreve çağırıyorum" açıklamasının ardından HDP'li milletvekillerine dair fezleke dosyaları Meclis'e gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 5 fezleke dosyasının Meclis'e gelmesinin ardından 8 yeni fezleke dosyası daha Meclis'e geldi. HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Adem Geveri ve Gülser Yıldırım ile ilgili "örgüt propagandası" iddiasıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında hazırlanan fezlekeler Meclis'e geldi.

Dokunulmazlık tartışmalarının gündeme gelmesiyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 bütçe görüşmelerinin ardından fezlekelerin Meclis gündemine geleceğini açıklamıştı. Meclis'in bütçe görüşmelerinin ardından tatile girmesiyle birlikte genel kurulun yeniden açılmasıyla birlikte fezleke dosyaları da genel kurul gündemine gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.